Faranghe - een italiaanse woonboerderij

 

Nieuwsbrief

La Dolce Vita - Eten & drinken

Basisrecept pizzadeeg

Ingrediënten voor 4 pizzas:

Bereiding:

  1. Los de gedroogde gist en de suiker in een deel van het handwarm water op in een kommetje. laat het mengsel 10 minuten staan en roer het vervolgens tot een glad papje. Of verkruimel de verse gist in het kuiltje van de bloem.
  2. Doe de bloem in een kom, maak een kuiltje in het midden en schenk de gistoplossing erin.schenk de rest van het lauwe water en de olie bij het gistmengsel en strooi het zout over de bloem. meng het geheel door elkaar en kneed het vervolgens in ca. 10 minuten tot een elastisch deeg dat niet meer plakt.
  3. Vorm van het deeg een bal en leg deze in een kom,dek de kom af met een vochtig gemaakte doek en laat het deeg op een warme,tochtvrije plaats 30-45 minuten rijzen (maak tijdens het rijzen de vulling voor de pizza)
  4. Verdeel het gerezen deeg in 4 gelijke porties. bestuif het werkblad met wat bloem,druk het deeg met de muis van de hand plat en rol het met de deegrol uit tot een dunne lap. Leg het deeg op een bakpapier of op een ingevette bakplaat
  5. Maak met een vork kleine gaatjes in de bodem zodat je pizza′s luchtig en knapperig worden.
  6. Verdeel de tomatensaus en het beleg over de pizzabodems. Wacht met salami en mozzarella tot de laatste minuten van de baktijd.
  7. Bak de pizza′s in het midden van een voorverwarmde oven (275 graden) in ca. 10 minuten gaar.